Запознати с разследването срещу Белчев разказват, че сигнали за участието

...
 Запознати с разследването срещу Белчев разказват, че сигнали за участието
Коментари Харесай

Депутат замесен в нелегален износ на гориво за Украйна?

 Запознати с следствието против Белчев описват, че сигнали за присъединяване на русенския народен представител в сенчестата скица, са подадени още преди 7 месеца от българските търговци на горива. В сигналите се твърди, че десетки тирове, които не би следвало да имат интернационален лиценз за превоз на рискови товари, влизат в България през Дунав мост и зареждат дизелово гориво на бензиностанциите край Русе.

 

Нафтата се карала непосредствено към Украйна за потребността на армията, като водачите на тировете предоставяли на граничните управляващи подправени ARD документи за транспорт на горива и рискови леснозапалими товари.

 

Запознати с следствието настояват, че депутатът от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Иван Белчев е измежду значимите брънки в схемата по издаването на неистинен документи, с които 40-годишни тирове и цистерни изнасят гориво през страната. Бизнесът се движел от доближен на депутата, който е зает с ръководството на състезателен клуб „ Русе Гоу “. Цената на издаването на подправен ARD документ варирала сред 5000 и 8000 лв..

 

Твърди се, че Белчев посредством своя човек в спортния клуб „ Русе Гоу “ е забъркан и в друга „ тираджийска “ скица, обвързвана с незаконен импорт на украинско зърно. „ Разследването още не е завършило. Имаше сведения, че тировете, които изнасят нафта през Дунав мост, се връщат в България цялостни с украинско зърно, което разтоварват незаконно. Заради теч на информация обаче се провали дълго планувана акция.

 

Неофициално се твърди, че на 4 юни т.г. родните гранични управляващи на Дунав мост спрели за инспекция украинска цистерна с регистрационен номер АВ 4010 ХК.

В празната по документи цистерна, влизаща в България, били открити 44 тона зърно. Случаят обаче бил стихотворец от „ Фискален надзор “ към Национална агенция за приходите и небрежно потулен.

 

Разследваният за търговия с подправени ARD документи Иван Белчев влезе в 49-ото Народно заседание като подложен на пето място в русенската листа на „ Продължаваме промяната – Демократична България “. Белчев обаче се домогна до Народното събрание, събирайки над 1800 преференции.

 

 39-годишният национален фаворит е IТ експерт и дълго време е живял в Германия, преди да се завърне в България. Преди няколко години Белчев натрупа известност на старта на 49-ото Народно заседание, след като  отпътува с нощния трен от Русе за първото съвещание на Народното събрание и пусна малко видео във Facebook по какъв начин идва с чанта в ръка на гарата, с цел да работи за „ богатството народа “.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР